MADRID je najviša evropska prestonica (655 m.n.v.) koja je smeštena u centru Pirinejskog poluostrva. Krenite poput Don Kihota u potragu za pustolovinama i otkrijte duh Madrida. Obiđite šoping zone u kojima se nalaze kvalitetni odevni brendovi, probajte tortilje i paelju, a uz sangriju uživajte u flamenku, tradicionalnom šanskom plesu punom ritma. Madrid krase i kulturno-istorijski spomenici koji datiraju iz svih epoha, kao što su: Kraljeva palata – najveća kraljevska rezidencija u Evropi, Španski trg, Spomenik Migelu Servantesu, Puerta del Sol, Muzej Prado, Las Ventas-treća najveća arena za borbu bikova u svetu. Madrid je grad koji zbog svojih gostoljubivih domaćina nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

17.04.2019. – 21.04.2019.

od 459 €

5 DANA / 4 NOĆENJA / AVION

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan (17.04.2019.) BEOGRAD – MADRID. Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue dva sata pre poletanja. Direktan čarter let za Madrid kompanijom Air Serbia u jutarnjim časovima. Sletanje na aerodrom nakon leta od oko tri sata. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Španije autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka;Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III . Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualni oblilazak grada.Noćenje.

2. dan (18.04.2019.) MADRID-TOLEDO-MADRID (oko 140 km). Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Toledo.Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče rečica Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Sinagoge Santa Maria la Blanca, građene tokom XII veka, u prepoznatljivom mudehar stilu. Razgledanje unutrašnjosti sinagoge ukrašene velikim nizom stubova…. Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom „Sahrana Grofa od Orgaza“(Cena izleta oko 60 €) Povratak u Madrid. Uveče fakultativna poseta čuvenom spektaklu španskog flamenka. (Cena izleta: oko 35 €) Noćenje.

3.dan (19.04.2019.) MADRID-SEGOVIA-MADRID (oko 180 km). Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poludnevna poseta Segoviji. Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji. Grad se nalazi na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Simboli grada su: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku (poslužio kao inspiracija Voltu Dizniju). Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama . Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. (Cena izleta: oko 60 €). Noćenje.

4. dan (20.04.2019.) MADRID. Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili fakultativno pešačka tura kroz centar Madrida Putevima tapasa i velikih španskih pisaca“. Upoznavanje sa tradicijom tapasa- špansko meze: raznovrsni zalogajčići, topli i hladni, sa maslinama, sirom, pršutom, šunkom, i šetnja tragom velikih španskih pisaca.(Cena izleta : 15eur/odrasli, 10eur/deca do 12 god.)Noćenje

5. dan (21.04.2019.) MADRID – BEOGRAD. Doručak. Slobodno vreme do odlaska na aerodrom.Transfer do aerodroma za let u kasnim popodnevnim satima. Sletanje u Beograd nakon tri sata leta .

 

HOTEL USLUGA SOBA 1/2 3.OSOBA U 1/2+1 SOBI DOPLATA ZA 1/1 SOBA 1/2 3.OSOBA U 1/2+1 SOBI DOPLATA ZA 1/1

                                                                 CENA ZA UPLATU DO 31.01.             CENA ZA UPLATU NAKON 31.01.

CITY HOUSE FLORIDA NORTE 4* NOĆENJE SA DORUČKOM 459 449 130 499 489 130
(3*sup)
RAFAEL ATOCHA 4* NOĆENJE SA DORUČKOM 539 529 240 579 569 240
AYREGRAN HOTEL COLIN 4* NOĆENJE SA DORUČKOM 549 539 240 589 579 240
CATALONIA GRAN VIA 4* NOĆENJE SA DORUČKOM 599 599 300 639 639 300

 

Cena aranžmana po osobi u evrima / (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu AIK banke na dan uplate)

Napomena : rezervacija trokrevetne i jednokrevetne sobe isključivo na upit!

Trokrevetne sobe su dvokrevetne sa jednim pomoćnim ležajem.

U cenu aranžmana je uračunato: Prevoz čarter letom Air Serbia na relaciji Beograd-Madrid-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, panoramsko razgledanje Madrida,smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu, na bazi 4 noćenja sa doručkom, troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča organizatora putovanja, kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku.

U cenu aranžmana nije uračunato: avio-takse od 43,28 evra ( avio taksa u Beogradu 15,3 eura i rf taksa 0,98 eura i avio taksa u Madridu 27 evra) plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Aik Banke na dan uplate), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje. Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, raspored fakultativnih izleta kao i obilazaka lokaliteta predviđenih programom, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom , promenom radnog vremena lokaliteta i slično).

OPIS HOTELA:

Hotel City House Florida Norte 4* (naše mišljenje 3sup*) https://en.hotelfloridanorte.com/

Hotel Florida Norte se nalazi u blizini Kraljevske palate u centru Madrida, preko puta stanice metroa Principe Pío. U blizini hotela nalazi se tržni centar, prodavnice i restorani. Stanica metroa nalazi se prekoputa hotela. Od hotela Florida Norte do Ulice Gran Via i Španskog trga može se stići pešice za samo 10 minuta. Park Kampo del Moro je udaljen 200 metara. Gostima su na raspolaganju restoran, bar, kongresne sale, 24 časa recepcija, soba za prtjag, prodavnica suvenira. Sobe su klimatizovane, jednostavno i praktično uređene. Svaka soba sadrži sef, TV, radio, pisaći sto i potpuno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel Catalonia Gran Via 4 * https://www.cataloniahotels.com/es/hotel/catalonia-gran-via

Hotel se nalazi u centralnoj ulici Madrida, u ulici Gran Via, nedaleko od Trga Sibeles i Kapije Sunca. Hotel je smešten u zgradi iz XX veka sa prelepom fasadom u stilu eklekticizma. U blizini se nalaze brojni restorani, kafei i mesta za razonodu i značajni kulturno-istorijski smomenici. Od sadržaja ima : terasu sa bazenom ( u upotrebi u letnjen periodu), teretanu, Spa centar (uz doplatu),kongresne sale, 185 standardnia i superior sobe, restoran, kafe bar. Standardne sobe koje imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi , TV, sef, minibar, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel Ayre Gran Colon 4 * https://www.ayrehoteles.com/hoteles/ayre-gran-hotel-colon/

Hotel se nalazi u širem centru Madrida, u blizini parka Retiro i poznatog kvarta Salamanka. Na 300 m od hotela nalaze se stanice gradskog prevoza , autobusi br. 20 i 32, koji za 20 minuta voze do strogog centra grada. U blizini hotela nalazi se mnoštvo restorana, barova, šoping zona.Do centralne ulice Madrida ,ulice Gran Via, koja se nalazi na oko 4 km od hotela, stiže se, preko parka Retiro, za 30 minuta hoda. Hotel se sastoji od dve zgrade; Evropa i Amerika , koje imaju 338 soba i 19 apartmana. Od sadržaja ima : restoran, kongresne sale, kafe bar, teretanu. Standardne sobe koje imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi , TV, sef, minibar, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Rafael Atocha 4 * https://www.rafaelhoteles.com/

Ovaj hotel je odlično lociran, u širem centru grada nedaleko od parka Retiro, Muzeja moderne umetnosti Reina Sofia i Prado muzeja i železničke stanice Atoča. (oko 700 metara od hotela.)Hotel na raspolaganje gostima stavlja recepciju, glavni restoran, a la carte restoran, buffet restoran, teretanu, lobby bar, servis za pranje i peglanje veša, uslugu u sobama. Hotel ima ukupno 245 soba. Sve sobe su sa kupatilom u kojem je kada ili tuš kabina, klima uređajem, sefom, mini-barom, satelitskom i kablovskom TV , priključkom za internet i telefonom. Sve sobe imaju jedan francuski ležaj ili dva odvojena kreveta. Doručak po principu samoposluživanja.

Ulazak u sobe je prvog dana od 15 h a napuštanje soba poslednjeg dana boravka do 11 h.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

VAŽNE NAPOMENE:

Fakultativni izleti u Madridu plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 30 učesnika. Sadržaj panoramskog razgledanja grada i raspored fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

Fakultativni izleti: opis svakog izleta pojedinačno dat je u opisu programa putovanja. Postoji mogućnost kupovine paketa izleta( 4 izleta ) po ceni od 135 evra (paket izleta uključuje : Šetnju gradom, Toledo, Segovija, Flamenko).

MADRID                           Pojedinačne cene izleta

Šetnja gradom                        15€

Flamenko                                35€

Toledo                                      60€

Segovija                                   60€

Ukupno:                                  170€

Cena paketa (4 izleta)           135€

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 140). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na sajtu agencije  7 dana pre polaska na put.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 140 putnika. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Organizatora putovanja je 5 dana pre početka putovanja. Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Organizator putovanja: BIG BLUE GROUP D.O.O., licenca broj OTP 255/2010, izdao APR, Registar turizma 12.02.2010. godine. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja Organizatora.